Măsuri de prevenție

Prevenirea este cel mai bun și mai eficace tratament al arsurilor!

Pe lângă supravegherea constantă a copiilor, conștientizarea riscurilor dintr-o casă și îndepărtarea acestora pot reduce semnificativ riscul de arsuri. Mai mult decât atât, le oferă micuților exploratori libertatea de a descoperi în siguranță lumea, fără să se pună în pericol. 

Măsuri de siguranță în baie

Niciun spațiu din casă nu poate fi considerat complet sigur, iar baia nu face excepție. Aici, copiii pot fi expuși la toate cele trei tipuri de arsuri: termice, chimice și electrice. De exemplu, apa fierbinte din cadă sau de la robinet poate provoca arsuri termice, produsele de curățenie din dulapuri reprezintă un pericol de arsuri chimice, iar prizele sau alte dispozitive electrice pot cauza electrocutări, dacă sunt atinse accidental cu mâinile pline de apă. Este esențial să fim conștienți de aceste riscuri și să luăm următoarele măsuri de siguranță pentru a preveni accidentele în care cei mici suferă arsuri:

Măsuri de siguranță în bucătărie

O mare parte dintre accidentele în care cei mici suferă arsuri au loc în bucătărie!

Este un mediu plin de potențiale pericole, unde un simplu moment de neatenție poate duce la consecințe grave, posibil pentru întreaga viață.

De aceea, este esențial să luăm măsuri de siguranță pentru a proteja copiii de astfel de incidente nefericite.

Una dintre cele mai importante reguli este să nu ne lăsăm niciodată copiii nesupravegheați în bucătărie → supravegherea constantă a celor mici este singura cale prin care îi putem feri de pericolele arsurilor!

Atunci când nu le putem acorda atenția completă, chiar dacă ne aflăm în aceeași încăpere cu cei mici, e important să evaluăm pericolele și să ne asigurăm că nu există niciunul iminent. Cele mai des întâlnite pericole în bucătărie sunt recipientele cu lichide fierbinți (oale cu mâncare, apă sau lapte, cesti de cafea sau ceai) și obiectele încinse (aparat de cafea, fierbător electric).

Iată câteva reguli simple pe care le putem urma:

Măsuri de siguranță în afara locuinței

Siguranța copiilor este o responsabilitate importantă și nu se limitează doar la interiorul casei. Există numeroase pericole și în afara locuinței, iar noi, ca părinți, putem și trebuie să luăm măsuri pentru a-i proteja pe cei mici. Prin simpla adoptare a măsurilor de siguranță de mai jos, putem transforma și zona din jurul casei într-un spațiu sigur pentru copii:

Alătură-te comunității de părinți informați!

Un adult informat = un copil mai protejat!

Image of a boy near hot liquids: cautionary reminder of potential burn hazards